fredag 29 juli 2011

Äntligen.......

....fredag.Men vilket trist väder det är idag, Nu kan jag inte komma undan, nu måste jag städa lite inomhus innan någon kontaktar aticimex, nja så riktigt illa är det kanske inte men man har ju inte lust att städa när det är semester. Bara en vecka kvar, kan inte förstå vart dessa fyra veckorna tog vägen, men vi har tagit det väldigt lugnt. Idag tänkte jag visa ett kort som jag gjort till en kille som fyllde 18.
Ja jag vet, ytterligare ett kort som är en stor tag, jag tycker dom är så himla roliga att göra.
på detta kortet har jag hängt på många små taggar också med lite av Timzans texter.
stämplat lite olika stämplar på tjockare skisspapper och sedan distressat och rivit ut. En gammal diabildsram har jag målat med acryl färg och sedan stämplat med lite små stämplar runt om.Mönsterpapperet som knappt syns är Graphic 45.
tillsist baksidan som jag dekorerat med lite kugghjul o några gamla pengar som jag alcoinkat.
På söndag ska det bli roligt, då ska våran trevliga pysselgrupp åka till Pysseltagen i Örkelljunga och pyssla HELA dagen i Inger´s tält som hon har i trädgården, vi blir nog tolv stycken sammanlagt, och blir det som vanligt så kommer det att bli jätte kul.
Hoppas ni får en trevlig helg
Tjingeling
Annette

"Börja dagen med att äta en färsk slemmig groda,
så kan inget värre hända den dagen"

lördag 23 juli 2011

Har varit väldigt........

....duktig, har städat gästrummet, så nu kan gästerna komma när dom vill. Ser fram emot lite olika besök, en o annan scrapare, någon mycket kär vän (icke scrapare) ja jag har sådana också, och kanske en släkting med, vi får se vad som dyker upp, alla är iallafall hjärtligt välkomna. Dagens kort gjorde jag till yngsta sonen när han fyllde år. Han önskade sej faktiskt ett scrapat kort, var lite putt för att han inte fick "pysslade" hälsningar när alla andra får. Jag trodde inte han ville ha det, för han är ju uppväxt med pyssel som han sa en gång när han var lite irriterad över alla mina grejor överallt. En av hans gamla kompisar var här o fikade för ett tag sen och han sa att det roligaste som han kom ihåg från när han var liten och var hos oss det var att vi alltid pysslade med allt möjligt, året runt. Tycker jag var riktigt roligt att höra efter alla dessa år, han är över trettio idag.
Som vanligt är det en tag, och här har jag frossat i taggar, en annan favorit är Graphic45 papper, jag älskar deras papper, jag brukar ha MYCKET svårt att klippa i dom kan jag tala om, men just detta har jag många av.

På baksidan av den lilla taggen har fäst en Tim Holtz biljett, att skriva en liten hälsning på.
Istället för blommor har jag pyntat med lite metallpengar, metallhörn och en klocka som jag gjort av två olika stämplar.
I dag ska vi hälsa på goda vänner, hoppas er helg också blir trevlig
Tjingeling
Annette

"Lita aldrig på en smal kock"

torsdag 21 juli 2011

Massor med kramar........

.....till er mina kära vänner för era varma o uppmuntrande kommentarer, nu känns det väldigt bra igen, och som sagt jag har beslutat mej för att inte låta detta ta plats istället för den plats som glädje o roligheter kan få istället.Idag är det pysselväder om man tittar ut genom fönstret, men äkta hälften tycker av någon konstig anledning att det är då man ska passa på och städa vinden, Det är då jag håller med vetenskapen när den påstår att mannen o kvinnan inte kommer från samma planet, jag vill nästan påstå att vi inte är från samma galax ens.Kan kanske kompromissa lite, en timme på vinden o resten sckrappa och så grädde på moset får det bli hämt mat, det tycker jag verkar vara ett mycket bra förslag.Dagens kort har jag gjort till en inbiten linedancare, tycker det är roligt med magnoliastämplarna, och så gillar jag QKdiesen,
blomman har jag stansat ut av en retropunch i kork, som jag sedan distressat och ovanpå det har jag lagt på crackelpaint.
och så tagen förstås, dekorerad med QK, det blev väl riktigt cowboyaktigt eller kanske cowgirl om man ska va petig.

Må så gott
Tjingelin
Annette

"För varje arg minut
förlorar man 60 sekunder av glädje"

lördag 16 juli 2011

Positivt och negativt..........

......så är det ju i livet, det kan ju inte alltid vara på topp, men jag blev lite ledsen häromdagen när jag fick höra att någon tyckte att min blogg var en "skrytblogg" och att jag bara visade mina kort för att "skrevera", först blev jag så förvånad och lite oförstående, för det har aldrig varit min tanke att "skryta", jag valsar runt bland många scrapbloggar för att hitta tips, idéer och inspiration, och så var tanken med min blogg också, att kanske någon kunde få en idé eller tips av det som jag gör, jag snor tips överallt ;) . Iallafall, nu har jag bestämt mej för att inte bry mej, utan jag fortsätter att visa idéer som jag antingen har hittat på själv eller hittat på andra bloggar, för det är ju så himla roligt att pyssla. Och nu till något verkligen roligt, asken som jag visade i förra inlägget kommer att vara med i en helsidig annons i en pysseltidning i augusti, det tycker jag är som en storvinst, att min lilla ask blivit utvald att visas tillsammans med två jättefina kort som en annan tjej gjort, jag är jättemallig :).
I onsdags var jag på  tältträff hos Inger,
Christel Jensen från Ängelholm visade vilka fantastiska kort man kan göra med stamscape, hon är jätteduktig på detta, själv behöver jag öva många gånger ,men roligt är det. Tack Christel för att du ville visa oss.
stort fint tält har Inger, så vi har gott om plats med alla tillbehör.
Erika, Susanne "blomma" och Susanne" prickelina" i full koncentration.
Jenni "allram" och Susanne Servin i action.
Till sist måste jag bara visa min finfina present som jag fick av vännen Erika
En urtjusig brosch som hon gjort själv av tyg, den är så vacker, den kommer jag att använda ofta.
Tack snälla söta Erika, du är så himla påhittig och duktig.
Jag längtar till nästa gång vi ska träffas i tältet igen, som tur är det inte alls länge tillsdess.
Och så en stor sak till, idag är det våran bröllopsdag, 34år, min "gube" o jag. Älskar dig lika mycke nu som då.

Tjingelin
Annette

"a life with out love
is no life att all..."



tisdag 12 juli 2011

Ckokladask......

.....har jag knåpat ihop. I morgon ska jag till en person som är lite förjust i choklad, och jag tycker att det är lite trist att bara överlämna en chokladkaka så där bara så jag har försökt att tillverka en liten presentask till just chokladkakor. Och jag blev riktigt nöjd själv måste jag säga, jag kommer att göra fler sådana. Först började jag med att göra eget mönsterpapper, jag tog ett vitt cardstock o distressade med vintage photo, sen stämplade jag med en mörkare brun dyna en text, och sist stämplade jag fjärilar med en annan brun.

Sen klädde jag asken och dekorerade i lite vintage stil


Jag har en ny kompis som heter Susanne "blomma", hon är fantastiskt duktig på att göra egna blommor,
hon har lärt mig att göra snygga blommor plus lite tidsbesparings tips, och det har jag använt mej av här

Visst är det väl snyggt, tack Susanne för du är så generös med dina idéer, ska bli kul att träffas imorgon..
Insidan är ganska enkel, men jag kan ju inte göra något utan en tag, så de fick det bli den här gången också

till slut så blev det så här


Inte så dumt va???
ha det så gott i solen
Tjingeling
Annette

"if your ship doesn´t
come in, swim out to it"




fredag 8 juli 2011

Tillbaks

Hemma igen, har varit i Tyskland en liten runda, det är roligt att göra små utfärder ibland, men ganska snart längtar jag hem igen. Vi hade väldigt roligt, och trevligt resesällskap, åt god mat o bara slappade runt. Det känns  bra att bara ta dagarna som dom kommer och inte bestämma för långt innan vad vi ska göra på semestern, så har vi aldrig gjort innan men i år tycker jag det är en bra idé. Just nu klarar jag inte av att bestämma iförväg eller ha för mycket i almanackan, så jag fick ett råd att göra så här och det funkar riktigt bra.

Jag gillar inte att göra vanliga 15*15 kort, utan jag brukar gärna göra taggkort i lite olika storlekar, innan jag hade Timzans taggdies så klippte jag till taggarna själv, detta kortet är ett sådant.
Den lilla taggen är en QKdies.
Ramen kring damen är en diabildsform som jag fått av min fototokiga pappa, den har jag målat med acrylfärg och sedan stämplat med lite småstämplar på, det syns tyvärr inte så bra på bild. Fjärilen har jag punchat ut ur en ölburk som jag sedan har alcoinkat.

Även karlar kan scrapa med sina grejer som dom har i garaget, titta in hos min kompis Erika´s blog och kolla mannen som gör ett eget kort i garaget.

ha det riktigt gott
Tjingeling
Annette

"dammtussar kan vara ett bevis
på att någon har
gjort någonting roligare"

måndag 4 juli 2011

Franska kort



Så blev det då äntligen semester, nu är "gubben ledig i fem veckor och vi ska bara vara, det ska bli så skönt att slippa passa tider. Idag ska vi åka till frissan med vårat lilla hundtroll, hon ser ut som en "hitte"byracka just nu, men i eftermiddag så förvandlas hon till en stilig Lakelandterrier, o framförallt blir det svalare för henne nu när det är så varmt.Förra sommaren altrade jag en chokladask o gav bort i present till en man som fyllde 32. Jag pyntade insidan med lite "syndiga" damer, svarta spetsar m.m.Utsidan blev även den  "manligt" dekorerad. Tycker om att byta stil då och då, det kan bli lite mycket rosa o puttinuttit ibland (enligt andra) själv älskar jag rosa så gammal jag är, så det så, men i bland "ruffar" jag till det så det blir lite mer "garageaktigt", ni vet, lite skitigt o oorganiserat, så det passar till en karl.


tack snälla ni som tar er tid och skriver så vänliga  ord i kommentarerna , ni ska veta att det värmer riktigt gott, jag blir så "glyttigt" förtjust för lite uppmärksamhet.
Tjingeling
Annette

"Det spelar ingen roll
hur många vänner man har....
det finns alltid rum för en till....."

fredag 1 juli 2011

En liten scrapare

Godmorgon, I dag får jag besök av en ung ivrig scrapare som jag träffade härom dagen på en kurs som jag höll på Mixhuset i Hässleholm. Hon fyller snart 14 och tycker det här med scraping är jätteroligt. Hon är inte helt obekant, jag känner hennes familj sedan många år tillbaka, men jag hade absolut ingen aning om att hon gillade scrapbooking, inte att hon var så otroligt duktig också, så det ska bli roligt att hon kommer på besök idag, ska bli spännande och se vad hon vill vi ska göra.
Jag har gjort en låda som man ska ha cd skivor i , bra att ha om man ska ge bort en skiva i present. Just den här ska min goa mamma få när hon fyller år,
Asken har jag gjort själv, dekorerat med lite av varje,
mamma tycker om när det är  lite puttinuttigt
så därför fick det bli åt det romantiska hållet.
Måtten stämmer inte riktigt till original cd:en, så man får lägga skivan i en liten plastficka istället.
Under asken satte jag jättestora halvpärlor som "fötter" det blev riktigt fint.


Det gjorde att asken ser väldigt flott ut, och det ska det ju göra när det är till en sådan viktig person som mamma.
Det blev många bilder idag, hoppas jag inte tröttade ut er, imorgon blir det också en spännande dag, då ska jag till Inger, och träffa några riktigt trevliga scrappare, vi ska göra blommor, blommor, massor av blommor.


Tjingeling
Annette




"Thank God it´s friday"